A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meggyes-mákos rétes friss, érett gyümölcsből: kész lapokból alig van munka vele


Kész lapokból szinte gyerekjáték meggyes-mákos rétest sütni, a gazdag, gyümölcsös töltelék pedig mindenkit elvarázsol.


A meggyes-mákos rétes elkészítése kész lapokból egyáltalán nem bonyolult. Télen meggybefőttet használj hozzá, de nyáron jobb a friss, zamatos gyümölcs. A megadott mennyiségből egy rúd rétes készül, ha sokan vagytok, érdemes rögtön duplázni a hozzávalókat.

Hozzávalók 1 darabhoz

👉 30 dkg magozott meggy
👉 5 púpozott evőkanál darált mák
👉 3 réteslap
👉 2.5 dkg olvasztott vaj
👉 2 evőkanál porcukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 dl forró tej
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A mákot keverd össze a kétféle cukorral, öntsd le forró tejjel, és hagyd kihűlni. A meggyet mosd meg, magozd ki és csepegtesd le. A réteslapokat a következő módon készítsd elő: nedvesíts meg egy konyharuhát, erre fektess egy lapot. Kend le vékonyan olvasztott vajjal, helyezd rá a másik lapot, azt is kend le, majd ismételd meg a műveletet a harmadik lappal is. Oszd el rajta a mákos tölteléket, azon a meggyet, és a hosszabbik oldalnál fogva tekerd fel a lapokat. Az így kapott rudat tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 200 fokon húsz perc alatt süsd szép színűre. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejét.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések