A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szép volt, fiúk! Bravúros döntetlen a németek ellen: Magyarország-Németország 1-1

A világsztárokból álló német csapat nem bírt a magyar válogatottal. Le a kalappal a magyar játékosok előtt.

A mieink megszerezték a vezetést az első félidőben Nagy Zsolt révén, amire hamar válaszoltak a vendégek.

A második játékrészben már nem volt, így egy pontot szereztünk.

Magyarország-Németország 1-1

G.: Nagy Zs. (6.), ill. Hofmann (9.)

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai Attila – Fiola, Nagy Á., Styles (Vécsei, 87.), Nagy Zs. (Nego, 70.) – Sallai (Gazdag, 75.), Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 70.)

(cserék: Dibusz, Szappanos, Kecskés, Nego, Sallói, Schön, Bolla, Baráth, Gazdag, Ádám, Vancsa, Vécsei)

Németország: Neuer – Kehrer, Süle, Schlotterbeck – Hofmann (Nmencha, 85.), Goretzka (Gündogan, 69.), Kimmich, Raum – Havertz (Adeyemi, 85.), Musiala (Brandt, 78.) – Werner (Müller, 78.)

(cserék: Trapp, Baumann, Stach, Tah, Adeyemi, Nmencha, Müller, Klostermann, Henrichs, Sané, Brandt, Gündogan)

 


ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Köszönjük a figyelmet

90+5. perc: Az utolsó tíz percben 10 emberrel támadott Németország a győzelemért. Nem jártak sikerrel, különösebben közel sem álltak hozzá.

87. perc: Callum Styles vastaps közepette hagyja el a pályát, nagyot erősödött vele a középpályánk. Helyére Vécsei Bálintot cseréli be Marco Rossi.

82. perc: Nagy Martin a szöglet után megint ötről fejelhet, megint középre. Nem az előző volt a meccslabda, vagyis nem az egyetlen.

81. perc: Ádám Martin kiküzd egy labdát a félpályán, Nagy Ádám a lecsorgóból egyből indítja Gazdagot, aki pár lépés előnyből nem mer végigfutni, a 16-oson kívülről próbálja bevágni Neuernek a léc alá. Lehetetlen.

75. perc: Végre újra magyar helyzet, rögtön kettő. Egy rövid hazaadásra csap le Sallai, Neuer megint lábbal véd, a szöglet után Szoboszlai tökéletesen ível az ötösön álló Ádám fejére, aki középre, Neuer kezébe nyomja... talán a meccslabdánkat?

72. perc:
Kihagyhatatlant hagytak ki a németek. A kiugró Hofmann talán éppenhogy nem volt lesen, Wernerrel gólt akar rúgatni, Gulácsi már verve, de Orbán tisztáz.

69. perc: Kettős magyar csere. A gólszerző Nagy Zsolt helyett Nego, Szalai Ádám helyett a hasonló játékstílusú center, Ádám Martin a pályán.

65. perc: A lüktető első félidő után a második inkább úgy néz ki, ahogy egy olyan meccs szokott, ahol ennyire máshol jegyzett csapatok találkoznak. A németek folyamatos, de egyáltalán nem élénk nyomás alatt tartanak minket.


Félidő:
Teljesen háromesélyes meccset vívunk a labdarúgás legerősebb kontinensének legeredményesebb és legegyenletesebb válogatottjával. Nehéz nem büszkének lenni – és miért próbálkoznánk vele?

45. perc: Sallai megcsúsztat vagy lefejel egy beadást (csak éppen felfelé) Fiolának, aki rossz szögből, de négy méterről lőhet, Neuer káprázatos reflexszel véd.

36. perc: A középhátvéd Süle eladott labdájára Sallai csap le, már kicselezi freiburgi csapattársát, Schlotterbecket, és iramodna a kapunka, de a védő nem engedi el őt, felvágja egy sárgáért.

30. perc: Orbán tisztáz Werner elől egy veszélyes lapos bejátszást, amit már csak az üres kapuba kellett volna pofoznia a németek legeredményesebb pályán lévő játékosának.

22. perc: Egy kontra végén Sallai kap egy bő fél-félpályás kiugratást, kicsit kisodródik, utolérik, lövése elhal a blokkban. A közönség tűzbe jön ismét!

20. perc: Sallai és Werner, két támadó ugyanolyan mértékű szabálytalanságaiból csak a hazai játékosé ért sárga lapot egy bő perc leforgásán belül.

9. perc: Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek. Hofman kap egy hatvan méteres pazar indítást Schlotterbecktől, mire átveszi, már Gulácsi is verve, egyenlítetenek a németek.

6. perc: VEZETÜNK! Nagy Zsolt, az angolok elleni talán legjobbunk egy kipattanót vert be kegyetlenül a léc alá!

Fiola pontos középreemelését Sallai fejelte középre, Neuer védett, de a Puskás Akadémia balszárny-játékosa időben kapcsolt, még egy biztonsági tolás is belefért, majd közvetlen közelről adott mattot.

0. perc: Semmi sportpályára nem való nem történt. Mintha csak egy normális világ felé tendálnánk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések