A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes zöldborsós tészta parmezánnal megszórva: a legjobb, ami a friss zöldséggel történhet


Frissen fejtett borsóból a legfinomabb a zöldborsós tészta, a krémes állagért pedig most nem a tejszín, hanem a tojássárgája felel.


Ez a krémes, fokhagymás, zöldborsós tészta mirelitből is finom, nyáron azonban, amikor tart a szezon, vétek lenne nem frissből készíteni. Úgy a legfinomabb, ha a tésztát olasz módra fogkeményre főzöd: ehhez a megadott főzési idő előtt két perccel halássz ki egy darabot a főzővízből, kóstold meg, és ha még roppan, de már nem kemény, le is szűrheted.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg kifejtett zöldborsó
👉 40 dkg száraztészta
👉 3 tojássárgája
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
👉 5 dkg reszelt parmezán a tetejére

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. A csomagoláson megadott idő letelte előtt két perccel kóstold meg, ha már nem kemény, de még roppanós, szűrd le. Közben egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és kezdd el rajta pirítani az apróra vágott fokhagymát. Két perc múlva add hozzá a borsót, és fedő alatt párold az egészet puhára. Ha a borsó megpuhult, forgasd bele a tésztát, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal. Keverd bele a felvert tojássárgákat is, majd húzd le azonnal a tűzről, hogy rántottává ne süljenek. Tálaláskor parmezánforgácsokkal szórd meg a tetejét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések