A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közel harminc tűzoltó hét órán át küzdött a pocsaji tűzzel


Hajdúböszörményben hirdetőtáblát, Debrecenben egy óriási fát döntött autóra a nagy szél. Ügyeleti hírek keddről.


Kedd délelőtt egy faág lehasadt, majd fennakadt egy másik ágon Debrecenben, a Kossuth utcában. Riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat, akik kézi erővel eltávolították az ágat – közölte ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Tiszacsege külterületén ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Hortobágy külterületén száz méter hosszan égett az aljnövényzet, a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Pocsaj külterületén százötven-kétszáz hektáron lángolt az erdő aljnövényzete, a nádas, a száraz avar és gaz, valamint lábon álló gabona. A nagy szél nehezítette az oltást, mert a tűz gyorsabban terjedt. Létavértesről, Berettyóújfaluból, Nyíradonyból és Debrecenből érkeztek tűzoltók.

Huszonkilencen hét órán keresztül oltották a tüzet kéziszerszámokkal és vízsugarakkal.

A beavatkozást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat  irányította.

Püspökladányban, a Nagy-Ürmöshát majorban is tűz volt kedden, egy hektáron égett az avar, melyet a püspökladányi hivatásos tűzoltók oltottak el.

Öt hektáron égett a búza Hajdúszoboszló külterületén kedd délután. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak a területre, majd két vízsugárral eloltották a lángokat.

Gyümölcsös, két trágyacsomó, tarló és lábon álló termény égett összesen negyvenöt hektáron Berettyóújfaluban, a Morotva utca végében. A tűz és a füst tanyát is veszélyeztetett, emiatt egy istállóból ideiglenesen száz szarvasmarhát tereltek ki az oltás mellett a tűzoltók. A megyéből a hajdúnánási, a püspökladányi, a hajdúszoboszlói és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók avatkoztak be, de szükség volt a karcagi egységre, valamint plusz vízszállító is érkezett a területre Gyuláról. A tűz kedden délután keletkezett, a lángokat megfékezték késő estére, azonban egy trágyacsomó még füstöl, emiatt jelenleg is a helyszínen van egy tűzoltóraj.

A szél miatt műszaki mentésre is vonultak a tűzoltók délután. Hajdúböszörményben, a Bánság téren egy hirdetőtábla egy személyautóra dőlt. Személyi sérülés nem történt. Debrecenben, a Rákóczi utcában egy nagyméretű faág hasadt le, szintén egy autóra, motoros láncfűrésszel távolították el az fát a tűzoltók. A debreceni Kórház utcában pedig egy huszonöt méteres fa egy autóra és villanyvezetékre borult. Itt sem sérült meg senki.

Négy körözöttet talált a rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek könnyű sérüléssel végződtek, olvasható a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány összesen hat személyt fogott el, közülük négy embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, egy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy külföldit pedig az ország terültén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 10 személyt állítottak elő, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések