A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyű, mégis laktató húsgombócleves: nyáron főfogásnak is beillik


A húsgombócleves a sok zöldségnek köszönhetően egészséges és laktató. Egy kevés tejszíntől lesz igazán krémes.


Ha szeretnéd változatosan elkészíteni a leveseket, ezt a zöldséges húsgombóclevest próbáld ki. Ha van otthon házi alapleved, azt használd hozzá, de ha nincs, leveskocka is megteszi ízesítésnek. A gombócokat készítheted szárnyasból vagy sertésből is, amit szeretsz.

Hozzávalók:

A húsgombóchoz
👉 20 dkg darált hús
👉 1 tojás
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 mokkáskanál pirospaprika
👉 0.5 reszelt hagyma
👉 só
👉 bors

A leveshez
👉 1 l alaplé
👉 1 dl tejszín
👉 1 sárgarépa
👉 1 fehérrépa
👉 0.5 hagyma
👉 0.5 kis fej zeller
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

Először a gombócokat készítsd el. A darált húst keverd el a reszelt hagymával, a zúzott fokhagymagerezddel, a sóval, a borssal és a pirospaprikával. Gyúrd alaposan össze, és formálj belőle gombócokat. A hagyma másik felét aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Közben pucold meg és szeleteld fel a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert. Dobd a zöldségeket a hagymára, pirítsd őket néhány percig, majd öntsd fel alaplével. Ha felforrt, tedd bele a húsgombócokat is, és 30 perc alatt kis lángon főzd össze a levest. A végén csorgasd bele a tejszínt is, forrald össze, és szórd meg petrezselyemmel.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések