A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiadós skót tojás ropogós bundában: darált húsos gombócba kerül a töltelék


A darált húsban kisütött skót tojás akár egy kiadós reggeli gyanánt is tökéletes.


Az angolszász országokban népszerű skót tojást hagyományosan darált marhahúsból készítik, de csirkéből vagy pulykából is nagyon finom. A felhasznált tojást ne főzd túl keményre, olyan hét-nyolc perc pont elég lesz neki.

Hozzávalók 6 darabhoz

👉 50 dkg darált hús
👉 6 tojás + 1 a darált húshoz
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 zsemle
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors

A bundázáshoz
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 3 tojás
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

Hat tojást forró vízben főzz ki hét-nyolc perc alatt. Ha készen vannak, kanállal szedd ki, és emeld hideg vízbe őket. Ha kihűltek, hámozd le a héjukat. A húsos masszához a zsemlét áztasd vízbe, nyomkodd ki, és add hozzá a darált húst. Reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a tojást és a mustárt, sózd, borsozd, és alaposan gyúrd össze. Oszd hat részre, lapogasd el, mindegyik adag közepébe helyezz egy tojást, és burkold be. Az így kapott labdákat a szokott módon forgasd meg lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és időnként megforgatva tíz perc alatt süsd ki, majd papírtörlőn szárítsd meg őket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések