Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kiadós lencsefőzelék sült kolbásszal: ezzel az egyszerű trükkel lesz fantasztikus az íze


Ne csak szilveszterkor készíts lencsefőzeléket! Ha így főzöd, az év bármely időszakában szívesen fogyasztjátok majd.


A jól elkészített lencsefőzelék télen-nyáron fantasztikus, kiadós fogás. A tökéletes íz titka a karamellizált cukros alap: tegyél egy evőkanál cukrot egy száraz lábosba, azt állítsd közepes lángra a tűzhelyen, és várj, amíg a cukor először megolvad, majd meg is barnul. Közben rendszeresen nézz rá, de kevergetni nem szükséges. Ha nincs kedved füstölt tarját főzni, füstízű leveskockával is ugyanolyan eredményt érhetsz el.

Hozzávalók:

👉 25 dkg füstölt tarja
👉 25 dkg lencse
👉 4 babérlevél
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 dl tejföl
👉 1 púpozott evőkanál liszt
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A lencsét előző este mosd meg, válogasd át és áztasd be. A tarját is ugyanígy előző este kifőzheted egy óra alatt, és a levével együtt hűtsd ki. Másnap a cukrot karamellizáld közepes lángon nagyjából tíz perc alatt. Amikor már barnára olvadt, húzd le a tűzről, keverd el az apróra vágott hagymával, az olajjal és a pirospaprikával. Add hozzá a lencsét, öntsd fel a füstölt hús levével, tedd bele a babérlevelet. Szórd meg borssal és sóval, de ez utóbbival csak óvatosan, mert a füstölt lé is sós. Tedd vissza a lángra, és nagyjából húsz perc alatt főzd a lencsét puhára. Az elfőtt folyadékot folyamatosan pótold vízzel, vagy ha még van, húslével. Félidőben ízesítsd citromlével. Amikor megfőtt, a tejfölt keverd el a liszttel és egy evőkanállal a főzőléből, és kézi habverő segítségével sűrítsd be vele a főzeléket. A kifőtt tarját szeleteld fel, és tálald a főzelék mellé. Jól megy még hozzá a sült kolbász és a tükörtojás is.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések