A keddi nap folyamán műszaki mentésekhez és szabadtéren keletkezett tűzesetekhez riasztották Békés megye tűzoltóit.


Meggyulladt a nádas és a közeli aljnövényzet kedden, az esti órákban Füzesgyarmat külterületén. Az ezer négyzetméteren égő vegetációt a szeghalmi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották, majd a területet átvizsgálták. Nem sokkal később Sarkadon, a Toldi utcában csaptak fel a lángok, ahol egy üres telken gyulladt meg az elszáradt aljnövényzet. A húsz négyzetméteren égő, parázsló növényzetet a helyi önkéntes tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzesetekkel kapcsolatosan anyagi kár és személyi sérülés nem keletkezett - olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Lehullott a meglazult vakolat egy közintézmény homlokzatáról Békésen, a Petőfi Sándor utcában. A helyszínre riasztott békési önkormányzati és békéscsabai hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és emelőkosaras jármű segítségével a veszélyessé vált repedezett, laza vakolatrészeket eltávolították, majd a helyreállítási munkálatokig a területet kordonszalaggal elkerítették. Az esettel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt.

Egy munkagép nagyfeszültségű kábelt szakított a déli órákban Nagymágocs és Derekegyház között, egy gépek tárolására használt telephelyen. A leszakadt vezeték érintette a munkagépet és környezetét. Az esethez riasztott orosházi hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították, majd a kiszakaszolást követően a járművet átvizsgálták, a korábban füstölgő részeket leellenőrizték. Az eset során senki sem sérült meg.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!