A Békés megyei ügyészi szervek május 30-a és június 5-e közötti időszakban 8 személlyel szemben emeltek vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt. 

A helyi ügyészségek ezen bűncselekmények miatt indult ügyekben egységesen – egy kivételével – arra tettek indítványt, hogy a bíróságok az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzéseikben pénzbüntetésre ítéljék a szabályszegő sofőröket és tiltsák el őket a közúti járművezetéstől, illetőleg enyhébb esetben a bűncselekmény elkövetése során használt – tipikusan „B” – járműkategóriába tartozó járművek vezetésétől.

Súlyos anyagi következményekkel járt a Békési Járási Ügyészség egyik ügyében egy 43 éves büntetlen előéletű köröstarcsai férfi ittas vezetése: a saját autóján kívül több járművet is súlyosan megrongált.

A férfi február 16-án, a nap folyamán nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el, majd beült a tulajdonát képező személygépkocsiba és azzal az esti órákban Köröstarcsa belterületén közlekedett. Haladása során a Kossuth utcában elveszítette az uralmát a járműve felett, melynek következtében nekiütközött két szabályosan parkoló személygépkocsinak; az egyikben 600 ezer forintos, a másikban 500 ezer forintos kárt okozva. Az ütközéssel érintett járművekben senki nem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt. Az ütközést követően a férfi a helyszínről elhajtott és a lakására távozott, ahol vele szemben a későbbiekben rendőri intézkedésre került sor, melynek eredményeként vérvételre állították elő. A férfi úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!