A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni málnás-fehércsokis süti: a tetejét ropogós mandulás morzsa fedi


Ebben a mennyei gyümölcsös sütiben a fehér csoki a málnás töltelékbe kerül, és az egészet ropogós, mandulás morzsa koronázza meg.


A málnás-fehércsokis süti lelkét az édes, gyümölcsös töltelék és a tetejét fedő rengeteg mandula adja. A gyümölcs és a csokoládé minden formában remekül passzol egymáshoz. A süti tetejét eleinte érdemes alufóliával letakarni, hogy le ne égjen.

Hozzávalók 4 személyre

Az alaphoz
👉 20 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 8 dkg vaj
👉 3 dkg tojás
👉 1 csomag sütőpor

A töltelékhez
👉 50 dkg málna
👉 9 dkg fehér csoki (1 tábla)
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 evőkanál liszt

A morzsához
👉 40 dkg hámozott, darabolt mandula
👉 6 dkg puha vaj
👉 6 dkg liszt
👉 5 dkg cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

Az alaphoz való lisztet keverd el a sütőporral. Egy másik tálban keverd habosra a vajat a cukorral, add hozzá a tojásokat és a sütőporos lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és szórd meg a tetejét zsemlemorzsával. A málnát mosd meg, csepegtesd le, és keverd el egy evőkanál liszttel. A fehér csokit éles késsel vágd durvára, forgasd a lisztes málnához, és simítsd el a tészta tetején.

A morzsához a feldarabolt, puha vajat morzsold el a liszttel, add hozzá a többi hozzávalót, és vegyítsd el őket úgy, hogy ne álljanak össze, hanem morzsás állagot vegyenek fel. Ezt a keveréket oszd el a málna tetején, és told az egészet alufóliával letakarva 180 fokos sütőbe. Nagyjából negyven perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és további tíz perc alatt süsd a sütit ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések