A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét rémálommá válik a budapesti közlekedés Karácsonyék metrófelújítása miatt


A frissen átadott állomásokat is lezárják majd a nyárra, miközben a metrópótló villamos sem jár majd egy vágányzár miatt.
 
Egy hónappal a 3-as metró Nagyvárad tér és Kálvin tér közötti szakaszának átadását követően ismét változik a főváros legforgalmasabb metróvonalának pótlási rendje. Június 20-tól augusztus közepéig ugyanis szinte teljesen lezárják a metróvonalat – ideértve a frissen átadott szakaszt is –, a vonatok csak az Árpád híd (újkeletű nevén Göncz Árpád városközpont) és Újpest-központ között fognak közlekedni.

A metrópótlás rendjének változása következtében tehát ismét

visszatérnek a metrópótló buszok az Üllői útra,

ezért irányonként újra ki kell majd alakítani egy-egy buszsávot.

A metrópótló villamos sem jár majd

A Budapesti Közlekedési Központ szervezőkészségét dicséri a metró lezárásával egy időpontra bejelentett vágányzár is, ami a 2-es és a 2M villamosokat érinti majd. A Duna-parti villamosjárat június 20-tól várhatóan egy hónapig nem közlekedik majd a Lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt. Ezeknek köszönhetően

az eredetileg metrópótlási céllal indított 2M villamos közlekedése is lehetetlenné válik majd.

A 2-es villamos helyett a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között villamospótló közlekedik majd, a 2M pótlását a BKK nem tartja szükségesnek.

A közlekedésszervező a Lehel térnél és a Szabó Ervin térnél végzendő felújításokkal, illetve az ezekhez kapcsoló anyag- és eszközmozgatásokkal magyarázza a metróvonal lezárását.

Az M3-as metró felújítása 2017 ősze óta tart.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések