A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így lesz a legfinomabb az uborkasaláta - Ezekkel az arányokkal nem lesz túl ecetes


Az uborkasaláta talán a legfinomabb savanyúság húsok mellé, de jót nem könnyű készíteni.


Az uborkasaláta finom, hűsítő savanyúság, az egyetlen hátránya, hogy viszonylag könnyű elrontani: nehéz azokat az arányokat eltalálni, amikor már nem íztelen, de még nem is túl ecetes. Az alábbi recept segíthet benne, hogy te is tökéletes változatot tehess az asztalra.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg kígyóuborka
👉 20 dkg vöröshagyma (1 nagy fej)
👉 3 teáskanál cukor
👉 1 púpozott teáskanál só
👉 0.5 dl 10 százalékos ecet
👉 bors, pirospaprika, tejföl az ízesítéshez

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, tedd egy tálba, és keverd el a sóval. Az uborkák keserű végét vágd le, a többit gyaluld a hagymához. Add hozzá a cukrot, az ecetet, alaposan keverd össze, és tedd be a hűtőbe legalább fél órára, hogy víz helyett a saját levében érjen össze. Közben egyszer-kétszer keverd át, és kóstold meg a keletkező levet, ha szükséges tegyél még hozzá ecetet, sót és cukrot. Ha hamar szeretnéd fogyasztani, öntsd még fel annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, de ha van időd, megvárhatod, amíg annyi levet ereszt, hogy pótlás sem kell hozzá. Tálaláskor ízesítsd ízlés szerint borssal, pirospaprikával, tejföllel.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések