A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így készíthetsz igazi nápolyi pizzát otthon: nem mindegy a liszt fajtája sem


A nápolyi sokak szerint a legfinomabb pizza. Otthon is elkészítheted, ha néhány alapszabályt figyelembe veszel.


Eredeti nápolyi pizzát sütni nem egyszerű, még az éttermek közül is kevesen kapják meg az engedélyt arra, hogy a pizzájukat így nevezzék. Neked otthon nem is muszáj a szigorúan vett autentikus változatot készíteni: néhány fogással a te pizzád is olyan lehet, mintha Dél-Olaszországban sütötték volna.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg pizzaliszt (00-ás liszt) (hagyományos búzaliszt nem jó)
👉 5 dl víz
👉 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
👉 1 dkg élesztő
👉 1 evőkanál só

Elkészítés:

A langyos vízben oldd fel az élesztőt - most nem kell a megszokott módon felfuttatni -, majd szitáld hozzá a lisztet. Sózd meg, add hozzá az olívaolajat, és gyúrj belőle sima, egyenletes tésztát. Kicsit nyúlós és ragacsos lesz, de ettől nem kell megijedni. Ha már szépen összeállt, takard le, és legalább négy órán keresztül pihentesd.

Ha megkelt, jöhet a sütés. Bár az éttermekben kemencében készül a pizza, otthonra tökéletes a forró grillrács vagy a sima tepsi is. A sütőt kapcsold be 230 fokra, a pizzából formázz kisebb vagy nagyobb korongokat, pakold meg őket szósszal, tetszőleges feltéttel és mozzarellával, és amikor a sütő már teljesen bemelegedett, hat-tíz perc alatt süsd meg őket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések