A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi vegyes savanyúság, ahogy a nagyi készítette - Egy kis csípős paprika csak jót tesz neki


A házi készítésű vegyes savanyúságnak nincsen párja. Ha most teszed el, egész télen lesz vitamindús kísérő a húsok mellé.


A házi vegyes savanyúságba olyan zöldségeket tehetsz, amilyet csak szeretnél. Alap a káposzta, az uborka, a paprika és a paradicsom, ezenkívül sokan szeretik bele a sárgarépát, a karfiolt és a csípős paprikát is. A megadott mennyiség egy ötliteres üvegbe vagy vödörbe fér bele. Víz nem kell hozzá, mert a zöldségek elég levet eresztenek.

Hozzávalók 20 adaghoz

👉 1 kg káposzta
👉 1 kg vöröshagyma
👉 1 kg apró uborka
👉 1 kg paprika
👉 60 dkg cukor
👉 50 dkg sárgarépa
👉 50 dkg zöld paradicsom
👉 7 dkg só
👉 3 dl 10 százalékos ecet
👉 3 cseresznyepaprika
👉 1 csomag befőtt-tartósító
👉 1 kávéskanál borkén
👉 1 mokkáskanál szemes bors
👉 1 mokkáskanál koriandermag
👉 1 mokkáskanál mustármag

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, tetszés szerint szeleteld fel, és helyezd el őket egy tiszta, ötliteres vödörben vagy üvegben. Úgy tedd tele, hogy a zöldségek jól össze legyenek nyomva, de ne törjenek. Szórd meg őket sóval, cukorral, a tartósítószerekkel és a fűszerekkel, öntsd fel ecettel, és alaposan forgasd össze. Zárd le, és hűvös helyen pihentesd egy napot, amíg elég levet ereszt. Másnap öntsd át levével együtt kisebb, sterilizált üvegekbe, és felbontásig a kamrában tartsd.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések