Pénzbüntetést kaphat az ügy vádlottja.


A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki nagyobb mennyiségű hamis márkás ruházati termékeket szállított az autójában továbbértékesítés céljából, tudatta közleményben a megyei főügyészség.

Azt írják, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei 2021. május 23-án reggel közúti ellenőrzést végeztek az M3 autópálya Hajdú-Bihar megyei szakaszán. 8 óra 45 perckor az autópálya hajdúnánási pihenőjében ellenőrizték a vádlott által vezetett személygépkocsit.
A csomagtartóból előkerült több hamis, olyan jellegzetes külsővel, egyedi azonosítókkal és elnevezéssel ellátott ruházati termék, amelyek a vásárlók megtévesztésére voltak alkalmasak. A vádlott ezzel megsértette a világmárkák mint sértettek Magyarországra is kiterjedő kizárólagos használatához fűződő jogait
– áll a közleményben.

Az ügyészség hozzáteszi: az asszony a hamis márkás ruházati cikkeket korábban ismeretlen személytől vásárolta meg azzal a céllal, hogy azokat a későbbiekben továbbértékesítse.

A vádlott cselekményével a 4 világmárka jogosultjának összesen közel 900 ezer forint vagyoni kárt okozott, amely nem térült meg.

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága nyomozott.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen iparjogvédelmi jogok megsértésének megsértése miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítvány tett arra, hogy a járásbíróság tárgylás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a sértettek képviselői által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt. A járási ügyészség továbbá indítványozta, hogy a nyomozás során lefoglalt hamis ruházati termékeket a járásbíróság kobozza el.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!