A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hadházy Ákos bajban


Tovább korlátozhatják azoknak a megválasztott képviselőknek a jogait, akik nem tették le az esküt a parlamentben. A módosítás egyedül Hadházy Ákost érinti, aki nem ment be az Országgyűlés május 2-i alakuló ülésére, azóta pedig Kövér László házelnök nem tűzte napirendre az eskütételét.

Amíg ez nem történik meg, a jelenlegi szabályozás szerint nem vehet részt az Országgyűlés és az országgyűlési bizottságok ülésein, tanácskozási és szavazati jogát nem gyakorolhatja, indítványt nem nyújthat be, az Országgyűlés tisztségeire, illetve országgyűlési bizottságba nem választható meg, valamint nem alakíthat frakciót, és nem kap fizetést sem.

Ezt egészítené ki most egy új elemmel a Fidesz-KDNP, a módosítás Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kedd este benyújtott törvénymódosítási javaslatában szerepel.

Az eskü letételéig Hadházy Ákos nem kérhet tájékoztatást az állami szervek vezetőitől és minősített adatokhoz sem férhet hozzá.


Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések