A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Habkönnyű túrópalacsinta kevés munkával: friss gyümölcsökkel tálalva a legfinomabb


A pufi túrópalacsinta a felvert tojáshabnak köszönhetően lesz légiesen könnyű.


A túrópalacsinta jellegében kicsit a túrógombócra emlékeztet, de olajban sül ki, és nem forgatjuk pirított morzsába. Önmagában is nagyon finom, de tálalhatod csokiszósszal, kakaóval, tejföllel és friss, ropogós gyümölcsökkel is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg túró
👉 4 evőkanál liszt
👉 4 evőkanál cukor
👉 3 tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A kétféle cukrot keverd ki a tojássárgákkal, add hozzá a villával áttört túrót, a lisztet, a sütőport és a reszelt citromhéjat, majd fokozatosan forgasd bele a felvert tojáshabot is. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Ha már forró, evőkanállal halmozz kis adagokat az olajba, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd ropogósra a palacsintákat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések