
A
vörös bársony torta nevét a tészta élénkvörös színéről kapta. A lapokat
lágy, mascarponés krém fogja össze, amiből a süti külsejére is
juttathatsz.Angliában régóta népszerű a vörös bársony torta,
aminek az elkészítésében valójában nincs semmi ördöngösség: egyszerű
kevert tésztáról van szó, amely élénk színét az ételfestéknek
köszönheti. A recept különlegessége az író, a vajköpülés mellékterméke,
állagában leginkább a lefölözött tejre hasonlít.
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 5 g cukrozatlan kakaópor
👉 3 kávéskanál vörös ételfesték
👉 2 tojás
👉 1.5 dl olaj
👉 1.5 dl író
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor
A krémhez
👉 30 dkg mascarpone
👉 25 dkg porcukor
👉 10 dkg vaj
Elkészítés:
A
lisztet egy tálban keverd össze a kakaóporral, a sóval, a
szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban keverd habosra a
cukrot a tojásokkal, add hozzá az írót, az olajat, és fokozatosan
adagold bele az ételfestéket. Add hozzá a kakaós lisztet is, és keverj
belőle csomómentes tésztát. A masszát egyengesd el egy sütőpapírral
kibélelt, húszcentis tortaformában, és 180 fokra előmelegített sütőben
25-30 perc alatt süsd meg. Ha kész, borítsd ki a formából, és hagyd
kihűlni. A krémhez a vajat keverd ki a porcukorral, majd add hozzá a
mascarponét, és alaposan keverd össze. Akkor jó, ha habos állagú. A
kihűlt piskóta tetejéről egy vékony réteget szelj le, a maradék tortát
pedig vágd ketté. A mascarponés krém egyharmadát oszd el az egyik
piskótalapon, és helyezd rá a másikat. A krém maradékával vond be a
torta tetejét és oldalát. A levágott piskótadarabot morzsold össze, és
szórd meg vele a tortát.
0 Megjegyzések