A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Grillezett csirkecomb házi BBQ-szósszal - Megéri házilag készíteni a szószt is


A BBQ-mártás talán a legfinomabb, amit a grillezett csirkecombra kenhetsz. Bár boltban is megvásárolhatod, az otthon készítettnek nincs párja.


Csirkecombot is érdemes grillezni, nagyon jól megy hozzá például a csípős, házi BBQ-szósz, ami sokkal finomabb, mintha boltban vásárolnád. Hogy biztosan omlósra süljön a hús, és közben a szósz se égjen meg rajta, főzd elő fűszeres vízben.

Hozzávalók 4 személyre
A csirkéhez
👉 8 csirkealsócomb
👉 1 babérlevél
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors

A házi BBQ-szószhoz
👉 2 evőkanál cukor
👉 1.5 evőkanál Worchestershire-szósz
👉 1 dl paradicsomlé
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál a hús főzővizéből
👉 1 evőkanál balzsamecet
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 0.5 evőkanál csípős paprikakrém
👉 0.5 kávéskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A csirkecombokat öntsd fel vízzel, fűszerezd babérlevéllel, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal, és forrástól számítva főzd fél órát. Nem kell, hogy teljesen puha legyen, csak ne legyen nyers. Közben a cukrot szórd egy lábosba, és nagyjából tíz perc alatt közepes lángon olvaszd karamellszínűre. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a szósz többi hozzávalóját, és főzd tíz percig, amíg besűrűsödik. A paprikakrémből annyit adj hozzá, amennyire csípősen szeretnéd. Ha elérte a kívánt állagot, állítsd a lábost hideg vízbe, és kevergetve hűtsd ki a szószt, majd egy szűrőn passzírozd át, hogy egészen krémes legyen. Az előfőzött csirkecombokat kend be a szósszal, és serpenyőben vagy grillrácson nagyjából 15 perc alatt süsd őket készre. Ha a szabadban sütöd őket, időnként a rácson is kenegesd meg a felszínüket a szósszal.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések