Finom, szaftos lesz a sertéskaraj, ha karamellizált hagymát is kanalazol a tetejére.
A vaj és olaj keverékén karamellizált hagyma nagyon jól megy az omlós sertéskarajhoz. Akkor a legfinomabb, ha friss zöldfűszerekkel szórod meg. Érdemes gombát is pirítani mellé, de ha nem annyira szeretitek, el is maradhat.
Hozzávalók 2 személyre
👉 30 dkg sertéskaraj
👉 25 dkg gomba
👉 6 dkg vaj
👉 3 szál kakukkfű
👉 2 szál rozmaring
👉 2 nagy vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, és szórd meg sóval és borssal. A gombát szeleteld fel, a hagymát vágd cikkekre. Egy serpenyőben olvaszd össze a vaj szűk felét az olajjal, oldalanként néhány perc alatt süss kérget a hússzeletekre, majd tedd őket egymás mellé egy tepsibe. A visszamaradt zsiradékon, szükség szerint még egy kevés vaj hozzáadásával húsz perc alatt süsd a hagymát aranyszínűre. Közben a felszeletelt gombát sózd és borsozd meg, és egy másik serpenyőben, kevés olajon párold puhára. A megpuhult gombát öntsd a hús mellé, szórd meg őket kakukkfűvel, felaprított fokhagymával, és tegyél a húsra még néhány kis darab vajat. A hagymát kanalazd az egész tetejére. Tedd mellé a rozmaringágakat, és alufóliával letakarva told 200 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre.
0 Megjegyzések