A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fantasztikusan finom szezámmagos, sós rudak: így lesz igazán puha a tésztája


Ezek a mennyei szezámmagos sós rudak sajtos gyúrt tésztából készülnek. Egy kis ecettől lágyabb és könnyebben nyújtható lesz.


A sajtos, szezámmagos sós rúd egyszerű, mégis abbahagyhatatlan nassolnivaló. A tészta egy kevés ecetnek köszönhetően lesz különlegesen puha és könnyen kezelhető. Legjobb az összegyúrt tésztát formázás előtt egy éjszakát pihenteted a hűtőben.

Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg liszt
👉 25 dkg puha vaj
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 6 evőkanál víz
👉 1 evőkanál 10 százalékos ecet
👉 1 teáskanál só

A tetejére
👉 1 tojás
👉 szezámmag

Elkészítés:
A lisztet keverd el először a sóval, majd a puha vajjal, a vízzel, az ecettel, végül a reszelt sajttal. Gyúrj belőle sima tésztát, tekerd alufóliába, és tedd egy éjszakára a hűtőbe pihenni. Másnap lisztezett deszkán nyújtsd ki egy centi vastagra. Kend le a tetejét felvert tojással, szórd meg szezámmaggal, majd éles késsel vagy derelyevágóval vágj belőle tetszés szerinti méretű rudakat. Az így kapott darabokat helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt süsd őket aranyszínűre.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések