Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Extra ropogós lesz a rántott hús, ha így készíted - A bundába olcsó magocska kerül


Még finomabb lesz a rántott hús bundája, ha lenmagot is keversz hozzá.


A rántott húst sokféleképpen variálhatod tetszésed szerint, keverhetsz hozzá például ropogós lenmagot is. Az így készített panír nem csak finom, egészséges is: a lenmagnak magas a fehérjetartalma, emellett gazdag B-vitaminban, így még hangulatodat is javíthatja.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 5 dkg zsemlemorzsa
👉 3 dkg liszt
👉 2.5 dkg lenmag
👉 2 tojás
👉 szezámmag és tökmag ízlés szerint
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet vágd szeletekre, sózd be, és tedd félre. A lisztet borsozd meg. Egy másik tálban verd fel a tojást, a harmadikba öntsd bele a zsemlemorzsát, és keverd el a lenmaggal. Ha szereted, szezámmagot és egy kevés tökmagot is tehetsz hozzá. A hússzeleteket forgasd meg először a lisztben, utána a tojásban, végül a magvas zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húst félig ellepje, és közepes lángon, oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések