Még finomabb lesz a rántott hús bundája, ha lenmagot is keversz hozzá.
A rántott húst sokféleképpen variálhatod tetszésed szerint, keverhetsz hozzá például ropogós lenmagot is. Az így készített panír nem csak finom, egészséges is: a lenmagnak magas a fehérjetartalma, emellett gazdag B-vitaminban, így még hangulatodat is javíthatja.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 5 dkg zsemlemorzsa
👉 3 dkg liszt
👉 2.5 dkg lenmag
👉 2 tojás
👉 szezámmag és tökmag ízlés szerint
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd szeletekre, sózd be, és tedd félre. A lisztet borsozd meg. Egy másik tálban verd fel a tojást, a harmadikba öntsd bele a zsemlemorzsát, és keverd el a lenmaggal. Ha szereted, szezámmagot és egy kevés tökmagot is tehetsz hozzá. A hússzeleteket forgasd meg először a lisztben, utána a tojásban, végül a magvas zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húst félig ellepje, és közepes lángon, oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
0 Megjegyzések