Részeg is volt, jogsi sem volt nála, a fonyódi rendőrök elkapták.


Ittasan és vezetői engedély nélkül közlekedett egy karádi sofőr, a településen hétfőn délelőtt. Nem volt szerencséje, mert a körzeti megbízottak kiszúrták és igazoltatták.

Kiderült, hogy a jogosítványát nem magával vinni felejtett el, hanem soha le sem vizsgázott autóvezetésből. S, ha ez nem lett volna elég még az alkoholszonda is pozitív értéket jelzett. A rendőrök a 49 éves helyi lakost előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették. Ellene az ittas vezetés miatt közigazgatási, az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. Továbbá aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!