A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csekk Katka: A vétó nem az erő, hanem a gyengeség jele


Befeszült a momentumos hazaáruló.


A Facebookon kezdett el picsogni a Cseh nevű ügynök.

„Sokszor elmondtam már, hogy Orbán Viktor folyamatos vétói rámutattak arra, hogy az Európai Unióban a külpolitikai döntéshozatalok során miért kell áttérni az egyhangú döntéshozatalról a többségire. A magyar kormányfő politikája miatt egyre többen ismerik fel Európában: ha továbbra is ragaszkodunk az egyhangú döntéshozatalhoz, akkor az Orbánhoz hasonló vezetők gúzsba köthetik közösségünket.

Időbe telt, de felismerte ezt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is, ugyanis arról beszélt, hogy közösségünknek, az Európai Uniónak gyorsabban kell reagálnia a geopolitikai fejleményekre, ezért meg kell szüntetnie az egyhangúság követelményét a külpolitikai ügyekben. Erről az Európai Parlament egy állásfoglalást is megszavazott, ugyanis számunkra régóta egyértelmű és világos, hogy az egyhangúsághoz való görcsös ragaszkodás sokszor hátráltatja a gyors és hatékony döntéshozatalt – főleg, ha az olyan vezetők, mint Orbán Viktor ezt zsarolásra használják azt.

Ugyanis a vétó nem az erő, hanem a gyengeség jele. Az Európai Unió már sokszor bebizonyította, hogy képes a megújulásra. Most is egy ilyen megújulásra van szükség. Ha megvan bennünk a kellő politikai akarat, akkor képesek vagyunk megreformálni döntéshozatali mechanizmusainkat is.”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések