A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszel: Magyarország diszkriminálja az uniós állampolgárokat a kettős üzemanyag-árazással


Az ukrajnai háborúra való általános hivatkozás nem lehet indok az Európai Uniós állampolgárok diszkriminációjára – véli az Európai Bizottság szóvivője.

Két hete van érvényben az a hazai szabályozás, mely szerint a magyarországi benzinkutakon csak a magyar forgalmival és rendszámmal rendelkező autósok tankolhatnak a 480 forintos hatósági áron, a külföldieknek azonban a piaci árat kell fizetniük.

Az Európai Bizottság szerint ez a lépés sértheti az uniós jogot – erre reagálva mondta pénteken Orbán Viktor, hogy „van logika abban, amit mondanak”, de rendkívüli helyzet van, és az általános szabályoktól ilyenkor el kell térni. 

Az RTL megkeresésére a Bizottság szóvivője elmondta, hogy az egységes piac megőrzése fontos eszköz, hogy megküzdjenek a háború miatt kialakult gazdasági helyzettel.

Az ukrajnai háborúra való általános hivatkozás nem lehet indok az Európai Uniós állampolgárok diszkriminációjára, közvetve a nemzetiségük miatt

– mondta Sonya Gospodinova EU-s szóvivő. Hozzátette, hogy a Bizottság tisztában vele, hogy az országoknak nehézségeket okoz a mostani helyzet, de most nem az egyoldalú diszkriminatív intézkedéseknek van itt az ideje.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések