A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bloomberg: Svájc több tonna aranyat vásárolt Oroszországtól


Svájc májusban február óta először importált aranyat Oroszországból – jelentette kedden a Bloomberg.

A cikk szerint a lépés arra utal, hogy az iparág álláspontja az orosz nemesfémekkel szemben enyhülhet.

 Svájc több mint 3 tonna aranyat vásárolt Oroszországból a múlt hónapban – idézte a Bloomberg a svájci szövetségi vámhivatal adatait. A vásárlás a májusi svájci import mintegy 2%-át teszi ki. Az ország kulcsfontosságú finomító központ, amely a világ aranytermelésének kétharmadát kezeli.
 
Moszkva ukrajnai katonai műveletének megkezdését és a nemzetközi szankciók bevezetését követően a London Bullion Market Association felfüggesztette az összes orosz arany- és ezüstfinomítót az engedélyezett beszállítók listájáról. A lépést az iparág de facto tilalomnak tekintette, és a legtöbb finomító megtagadta az Oroszországból származó új arany átvételét.
 
Mindez akkor történt, amikor a nemesfém a Moszkva elleni szankciók lehetséges új célpontjaként került megjelölésre. A Reuters keddi jelentése szerint az EU vezetői a héten tartandó csúcstalálkozójukon továbbra is nyomást akarnak gyakorolni Oroszországra egy újabb szankciós csomaggal, amely már a hetedik lesz.
 
Nem világos, hogy Svájc, amely nem tagja az EU-nak, eleget tesz-e az orosz aranyra vonatkozó esetleges tilalomnak.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések