A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bajban az ukránok: bevették az oroszok Toshkivkát és már Licsicsanszkot lövik


Állandó ágyútűz alatt vannak a luhanszki ukrán katonák.

Ismét jelentős sikert értek el a donbaszi harcokban az orosz csapatok. A Reuters hírügynökségnek a helyi ukrán kormányzó megerősítette, hogy az oroszok elfoglalták Toshkivkát, amely az utolsó fő település Licsicsanszk előtt. A még közelebbi Bila Horát is támadták már, de délelőtti hírek szerint ott még kitartottak az ukránok.

 Toshkivka eleste után viszont már ennek a településnek és Licsicsanszk sorsa is kérdéses.

Ha ez utóbbi is orosz kézre kerül, akkor pedig Szeverodonyeck sorsa is megpecsételődik. Állandó ágyútűz alatt vannak a luhanszki ukrán katonák, a hírszerzés szerint Liszicsanszknál vágnák el őket az oroszok. Valamint egyre nagyobb erővel törnek rá az oroszok az ukrán védőkre Szeverodonyeck körül.

„Putyin legfőbb célja”

A jelentések szerint az orosz páncélosok már meg is indultak Licsicsanszk felé, a várost pedig folyamatosan lövik. Szakértők szerint Szeverodonyecken múlik az egész Donbasz sorsa, amennyiben ez a város az oroszok kezére kerül, akkor kvázi a teljes régió az övék lesz, elérve ezzel Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legfőbb célját, amelyet a háború elején kitűzött. 



Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések