A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ukránok kémkedés vádjával letartóztattak egy magas rangú kormányzati tisztviselőt, valamint egy gazdasági vezetőt


A biztonsági szolgálat egy többlépcsős műveletben fedte fel a kémeket.

Ukrajna őrizetbe vett egy magas rangú kormánytisztviselőt és egy gazdasági vezetőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy állítólagos orosz kémhálózat tagjai – közölte kedden az ukrán biztonsági szolgálat a Reuters szerint.

Többlépcsős művelet

A biztonsági szolgálat (SZBU) nem nevezte meg a két gyanúsítottat, de annyit már lehet tudni, hogy az egyikük a miniszteri kabinet titkárságának magas rangú tisztviselője, míg a másikuk a kereskedelmi és iparkamara osztályvezetője. A biztonsági szolgálat azt írta a Telegramon, hogy egy többlépcsős műveletben fedték fel a kémeket.

„Ezek a tisztviselők különböző titkosszolgálati információkat adtak át az ellenségnek: a védelmi képességünk állapotától az

államhatárnál történt intézkedésekig és az ukrán rendfenntartók személyes adataiig”

 – fogalmaznak. A két gyanúsítottról videó is készült, amint vallomást tettek. Az egyikük azt mondta, hogy összesen 33 ezer dollárt kapott tevékenységéért az oroszoktól, míg a másikuk 27 ezer dollárhoz jutott. Az SZBU úgy tudja, feladatonként 2000-15 000 dollár járt a kémeknek.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések