A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amit Ukrajna csinál, az politikai öngyilkosság – véli a szakértő


Azzal, hogy Ukrajna nem kapott védelmi garanciát az Egyesült Államoktól vagy a NATO-tól, a katonai konfliktus eldőlt – mondja Somkuti Bálint hadtörténész.

Onnantól kezdve, hogy Ukrajna nem kapott védelmi garanciát az Egyesült Államoktól vagy a NATO-tól, a katonai konfliktus eldőlt – mondta Somkuti Bálint egy Ultrahangnak adott interjúban.

A műsorban megszólaló hadtörténész szerint akármilyen hősies az ukrán ellenállás, a fennálló katonai erőviszonyok értelmében „politikai öngyilkosság” az, amit csinálnak.

Az orosz katonai célokat az orosz politikai vezetés határozza meg, a célok elérésében pedig az orosz veszteségek nem játszanak szerepet. A szakértő szerint nehéz elképzelni, hogy az orosz veszteségek olyan szintet érnének el, hogy az oroszok leállítanák a hadműveleteket. Somkuti szerint Putyin célja Ukrajna keleti és déli részének elfoglalása lehet.

A hadtörténész  szerint a háború jelen állása alapján megkockáztatható: ezzel a tempóval körülbelül további egy hónap alatt eléri az orosz vezetés Luhanszk és Donyeck elfoglalását – és aztán Ukrajna tengertől való elvágására készülhet.  

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:



Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések