A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alkoholtól felbátorodva rendőrautót rongált egy kevermesi férfi


Közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 31 éves kevermesi férfi ellen, aki szándékosan megrongált egy rendőrautót.


A férfi még 2019. augusztus 18-án, a késő esti órákban utasként ült egy más által vezetett személygépkocsiban, és enyhe fokban ittas volt. A férfi Lőkösházán, a Petőfi utcában kiszállt a gépkocsiból, és az útpadkán visszafelé kezdett futni öklét rázva a mögöttük haladó, egy rendőr főtörzsőrmester által vezetett rendőrségi szolgálati gépkocsi irányába. Amikor a rendőrautó mellé ért, akkor egy alkalommal, kézzel, szándékosan ráütött a mozgásban lévő gépkocsi első szélvédőjére, amely ennek következtében betört. A férfi cselekményével 175 ezer forint kárt okozott, mely az eljárás során nem térült meg.

A szolgálati gépkocsiból kiszálló rendőr az ittas férfit elfogta, előállította, amelynek során a férfi folyamatosan szidalmazta, fenyegette a rendőröket. A férfi a mozgó jármű szélvédőjének betörésével a közlekedés biztonságát veszélyeztette.

Tekintettel arra, hogy a férfival szemben korábban a Battonyai Járásbíróság lopás miatt próbára bocsátás intézkedést alkalmazott, és az újabb bűncselekményeket ezen próbaidő alatt követte el, a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a próbára bocsátást szüntesse meg, a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült 55 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések