Hirdessen itt

Abban a pillanatban a legjobb döntést hozta - Hősies helytállásért kapott elismerést a kisvárdai tűzoltó


Június utolsó napján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon első tiszti kinevezéseket, hősies helytállásért odaítélt elismeréseket, a Dr. Balogh Imre Emlékpályázat aranygyűrűjét, illetve Semmelweis-napi és kerek születésnapi ajándéktárgyakat adtak át.


A szűk körben megtartott rendezvényen az elismeréseket, kinevezéseket, ajándéktárgyakat Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az országos katasztrófavédelmi főigazgató műveleti helyettese adta át. A tábornok először a frissen fogadalmat tett tisztekhez szólt. Emlékeztetett arra, hogy tűzoltótisztnek lenni privilégium, amíg idáig eljut az ember, sok akadályt, sok gátat kell leküzdeni. Ugyanakkor tisztnek lenni számos kötelezettséggel is jár. Beszélt arról, hogy számára az eskü szövegéből a legfontosabb mondat az, amelyikben az újonnan kinevezett tisztek arra tesznek ígéretet, hogy beosztottaikról a legjobb tudásuk szerint gondoskodnak. Ez a tiszti lét egyik alapvetése, ezt adta útravalóul a főigazgató-helyettes a kollégáknak.

A hősies helytállásukért elismerésben részesült hivatásos és önkéntes tűzoltókhoz és a Magyar Honvédség őrvezetőjéhez fordulva úgy fogalmazott, ők azok, akik egy adott pillanatban a legjobb döntést hozták, és ezzel a döntésükkel nagy bajban lévő emberen segítettek. Erdélyi Krisztián megköszönte a tudásukat, talpraesettségüket, és azt, hogy megfelelően léptek egy váratlan helyzetben.

Június 8-án egy, a kerékpárjáról leszálló idős ember összeesett, eszméletlenül zuhant a földre. A helyszínen tartózkodó, szabadnapját töltő hivatásos tűzoltó meggyőződött arról, hogy a biciklisnek nincs légzése és pulzusa, ezért értesítette a mentőket és megkezdte az újraélesztést. A mentők kiérkezéséig követve a diszpécser utasításait folyamatos szívmasszázst végzett. A tűzoltó gyors reagálásának és beavatkozásának köszönhetően az idős embert a mentők stabil állapotban szállították kórházba. Hősies helytállásáért a főigazgató elismerésben részesítette Timku Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert, a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

A 2022-ben már huszonkettedik alkalommal kiírt Dr. Balogh Imre emlékpályázatot és a hozzá járó aranygyűrűt „A mentési csoportok tevékenységét segítő módszerek, fejlesztő-támogató megoldások” című pályaműve alapján Dombrády Gábor tűzoltó alezredes, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője nyerte meg. A BM OKF főigazgatója különdíjat adományozott az emlékpályázatra benyújtott, „A síkból kimozdított épülethomlokzatok homlokzati tűzterjedési vizsgálata mérnöki módszerekkel” című pályaműve alapján Oláh Krisztián Sándornak.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések