A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A folyosón találták meg a holttestet – Új részletek a pusztító görbeházi tűzről


A hírek szerint egy arra járó autós vette észre a lángokat.


Mint arról az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye nyomán beszámoltunk, csütörtök hajnali háromnegyed egykor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy épület Görbeházán, a Böszörményi utcában. Mint a főigazgatóság írta, az esethez hét hajdúnánási tűzoltó vonult két járművel. Egy száznegyvennégy négyzetméteres családi ház hálószobájában csaptak fel a lángok, a hálószoba teljes terjedelmében égett.

A tűzoltók oltás közben egy idős férfi holttestét találták meg az épületben.

Egy gázpalackot is kivittek az épületből, megelőzve ezzel a robbanást.

Csütörtök délelőtt látogattunk el Görbeházára, a falu főutcáján nem nehéz megtalálni a szóban forgó házat. A kövesút és az árokpart közötti területen itt is – mint oly sok más ház előtt – színpompás rózsák virágoznak, azonban ha továbbnézünk, a kiégett épület már jócskán ront a látványon.

Az egyik utcafronti ablaknak már csak a kormos helye maradt, a másik tárva-nyitva, a homlokzat egy részére fekete kormot festett a pusztító tűz, ahogy a bejáratra is.

A faluban jöttek-mentek a helybéliek, többekkel szóba is elegyedtünk. Először az egyik presszóba tértünk be, ahol megtudtuk, a férfi egyedül élt a házban, de az eset körülményeiről nem tudott konkrétumot mondani az ott dolgozó, hiszen hallani ezt-azt, de ezek még csak szóbeszédek. Az biztos, hogy órákig nem volt áram a presszóban sem a tűz miatt. Egy buszra váró hölgy a virágboltba irányított, abban bízva, ott tudnak valamit, hiszen ő maga csak a rádióban hallotta reggel a tragikus hírt. A virágboltos ugyanebben az utcában lakik, de jóval odébb, ő hajnal 4 óra körül látta, hogy még ott vannak a tűzoltók.

Nagy jövés-menés volt a zöldségesnél csütörtök délelőtt, ebből már lehetett sejteni, hogy itt valószínűleg már több információ is gazdát cserélt. Az előadó is azzal kezdte, hogy a férfi egyedül élt a kétszintes családi házban, felesége évekkel ezelőtt meghalt, de nagyon összetartó a család. Úgy tudja, az egyik gyereke a tragédia előtt nem sokkal ment el édesapjától, aki betegséggel küzdött.

Az a hír is járja a faluban, hogy egy, a 35-ösön haladó autó vette észre a lángokat, a sofőr tett bejelentést a tűzoltóságra. Úgy tudni, a tűz a szobában ütött ki, a férfit azonban a folyosón találták meg, minden bizonnyal észlelte a tüzet, és el akarta hagyni a házat.

A zöldséges konstatálta, a falu megrendült, mindenki erről beszél, de mindenki csak hallomásból tájékozódik, pontosat még nem lehet tudni.

A katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatásában azt írja, a tűz pontos keletkezési körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni. Mint írják, a hálószobában bekövetkező tragikus kimenetelű lakástüzek gyakran dohányzásra vezethetőek vissza. Felhívják a figyelmet arra, a lakástüzek időben észlelhetőek, ha otthonunkban van füstérzékelő. Ez a néhány ezer forintos kis eszköz a szoba közepén a plafonra szerelve életeket ment azzal, hogy a tűz keletkezésének legelején hangos sípolással jelez.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések