Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

20 perces paradicsomos, mozzarellás tésztasaláta - Könnyű nyári vacsora


A klasszikus caprese saláta tésztával, olívás öntettel gyors és frissítő fogás.


Ez az olaszos tésztasaláta friss, édes paradicsommal remek ötlet kerti partikra, piknikre, és még grillezett húsokhoz is kínálhatod. Melegebb nyári napokra ugyancsak kitűnő, hisz hidegen tálalva a legfinomabb. Ha teheted, készítsd durumtésztával. Nem kell belőle sokat fogyasztani, hogy jóllakj, ráadásul hosszabb időre eltelít.

Hozzávalók:

👉 50 dkg tészta
👉 35 dkg koktélparadicsom
👉 20 dkg mozzarella
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 fej lila hagyma
👉 só
👉 bors
👉 bazsalikom

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. A koktélparadicsomokat vágd ketté, majd forgasd a mozzarellagolyókkal és a felszeletelt lila hagymával együtt a tésztához.

Az öntethez keverd össze az olívaolajat két gerezd zúzott fokhagymával, kevés sóval, borssal, és öntsd a tésztára. Óvatosan forgasd össze, és szórd meg bazsalikommal. Tálalhatod rögtön, de érdemes a hűtőben összeérlelni egy-két óra alatt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések