A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

15 perces, fehérjedús saláta, ami ebédnek is beillik - A tonhal és a tojás igazán laktató


A 15 perces tonhalsaláta nagyon hamar készen van, rendkívül laktató, és úgy variálhatod, ahogy épp kedved tartja.


A saláta és a hal külön-külön is szuperegészséges, hát még együtt! A 15 perces tonhalsalátában nemcsak az a csodálatos, hogy hamar készen van, hanem az is, hogy mindig olyan hozzávalókat tehetsz bele, amit épp kívánsz, és van a hűtődben. Ez a változat zöld levelekkel készült, de szeletelhetsz bele avokádót, fetát, több vagy kevesebb lila hagymát: ahogy te és a családod szeretitek.

Hozzávalók 2 személyre

👉 30 dkg paradicsom
👉 15 dkg tonhal
👉 10 nagy salátalevél
👉 2 tojás
👉 1 nagy lila hagyma
👉 1 marék rukkola
👉 1 evőkanál citromlé vagy lime-lé
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű tojásokat forró vízben főzd ki 8-10 perc alatt, attól függően, hogy szereted-e, ha a közepük kicsit lágy marad. Amíg főnek, állítsd össze a salátát. A zöld leveleket mosd meg alaposan, a salátát vágd nagy darabokra, a rukkolát hagyd egyben. A paradicsomot és a lila hagymát cikkezd fel. A tonhalról csepegtesd le a levet, tedd egy tálba, add hozzá a zöldségeket és a hagymát, sózd, borsozd, locsold meg citromlével és olívaolajjal, és forgasd jól össze. A kifőtt tojásokat tedd hideg vízbe, hogy hamar kihűljenek, majd pucold meg, szeleteld fel, és rendezd el őket a saláta tetején. Tálalásig hűtőben tartsd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések