Ha szereted a csípőset, ezeket a zöldfűszeres, chilis csirkecombokat neked találták ki. Sütés előtt tartsd őket pikáns páclében!
A zöldfűszeres, chilis csirkecombok akkor a legfinomabbak, ha friss fűszereket használsz hozzájuk, de ha erre nincs lehetőséged, szárított változatot is tehetsz a pácba. Egy evőkanál friss levél egy teáskanál szárítottnak felel meg. A pácba egy kevés citrom is kerül, a savas közegben ugyanis fellazulnak a hús szövetei, és még lágyabb, omlósabb lesz a végeredmény.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 csirkealsócomb
👉 3 chilipaprika
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 citrom leve és reszelt héja
👉 1 dl fehérbor
👉 1 evőkanál friss rozmaring
👉 1 evőkanál friss kakukkfű
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval. A chilipaprikát csumázd ki, vágd fel, és tedd egy késes aprítógépbe. Darabold mellé a fokhagymagerezdeket, tépked hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet, reszeld bele a citrom héját, facsard hozzá a levét, öntsd fel olívaolajjal, paprikázd és borsozd meg, majd turmixold össze az egészet úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Hempergesd meg a csirkecombokat ebben a páclében, és pihentesd hűtőszekrényben két-három órát. Az idő leteltével melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Tedd a combokat egy tepsibe, locsold a tetejére a megmaradt pácot, öntsd alá a fehérbort, és alufóliával letakarva told az egészet a sütőbe. Egy óra leteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és további 15 perc alatt pirítsd meg a húst.
0 Megjegyzések