Hirdessen itt

Varga Judit: Tovább keressük ezeréves álmainkat


A lopakodó brüsszeli egységesítési törekvésekkel szembeni fellépés mellett szólalt fel Varga Judit igazságügyi miniszter a CPAC Hungary eseményén - írja a mandiner.hu.

Varga Judit igazságügyi miniszter beszédéve zárult a CPAC Hungary első napja. A miniszter asszony utalt rá, hogy éppen ma fogadták el a sokadik jogállamisági jelentést Magyarországgal szemben. Hozzátette: ezek súlya a mennyiség növekedésével csökken.

A konzervatívok nem könnyű feladatra vállalkoztak, le vagyunk maradva a liberális oldallal szemben. Az extrém dolgokat jobban felkapják, ha piros hajjal szállunk fel a metróra, az figyelemfelkeltő, ha dolgozunk és vacsorát adunk a gyerekeknek, az nem. De cserébe a liberálisok önmagukat felfaló ideológiát alkottak, mivel már a klasszikus liberalizmus minden egyes célkitűzését megvalósították. A méltóságot tiszteletben tartják, férfiak és nők között egyenlőség van, de így a liberálisok is kifogytak az értelmes célokból. „Nem lehet könnyű minden nap új áldozati csoportot találni” – élcelődött a miniszter asszony.

A liberálisok ráerőltetik a saját fals igazságukat a többségre, elvonva a figyelmet az igazán fontos társadalmi kérdésekről. Évek óta küzdünk azért, hogy az őshonos kisebbségek jogait vegyék komolyan Európában, de az ökofeministák hamarabb szerepelnek a védendő csoportok listáján, mint az őshonos kisebbségek. A liberálisok úthengerként járják a világot, egyneműsítenek, relativizálnak.

Szerintük a Közel-Keletre LGBT-jogok kellenek, Afrikába az amerikai demokrácia kell, Kelet-Európába pedig gendervécék: a jelszó az uniformitás – véli Varga.

Ez egy irracionális világkép, de sikeres. A nemzetközi jogállamisági ellenőrző mechanizmusokban olyan esetek játszódnak le, hogy idegen, távoli országok mutatják be a magyar jogállamiság helyzetét. Olyan országok kritizálják Magyarországot, amelyekben még divat az emberek elégetése... A közelmúltban az ellenzéki városvezetés szivárványos BLM-szobrot állított, ez egy importcikk, amivel az emberek nem tudnak mit kezdeni. A józan magyar ész azonban április 3-án kétharmados felhatalmazást adott a nemzeti-konzervatív oldalnak, ez frappáns válasz az idegen importcikkekre.

A hatalom a népé, akár tetszik, akár nem, a törvényes hatalom alapja az emberek többségi akarata. A demokrácia minden más értéket megelőz. Kritizálni lehet és kell a hatalmat, de nem árt mellé néha választást is nyerni, ez mutatja, hogy mennyire valós a kritika. A liberális mainstream az emberek valós problémáira nem ad megoldást, a baloldal a saját nemzetét sem érti. Azt hiszik, hogy a BLM kritika nélküli átvételével lehet társadalmat építeni.

De a polgári magyar kormány tudja, hogy nem múló ideológiákat, hanem a magyar emberek érdekeit kell követni – közölte Varga.

Mi nem költözhetünk az ő világukba, ha ők a woke, mi vagyunk az awake, a józan politika hívei. A konzervatív forradalom szinte észrevehetetlen, nem is tűnik forradalomnak: nem kiabálunk, hanem építünk, elfogadunk, és nem hatalmaskodunk. Jó példa erre a klímavédelem. Az, hogy egyesek fához kötözik magukat, nem védelem, mi inkább dekarbonizálunk – véli a miniszterasszony. Ez is jól mutatja, mi a különbség a konzervatív és liberális gondolkodás között. Az elmúlt harminc évben úgy haladtuk meg az ENSZ-ben vállalt céljainkat a károsanyag-kibocsátás csökkentése terén, hogy közben a minket kritizáló országok nem végezték el a házi feladatukat. Eközben a gazdaságunk is jól teljesít. Ezt viszont kevesen tudják, mert ezt egy nemzeti-konzervatív ország érte el.

Nincs más a szemünk előtt, mint a haza és a magyar emberek érdeke. Ezt a szemléletet a Nyugat elfelejtette. Engednek a nyomásnak, kultúridegen szokásokat honosítanak meg, a nemzeti lobogót lecserélik szivárványos zászlóra, az évszázados kötelékeket feloldják. Sokszor már az egyet nem értés is bűn arrafelé, pellengérre állítják, aki nem ért egyet: ugyanis szerintük az őrült trendeket aktívan kell követni.

Tiszta fej, erős szív, biztos kéz kell tehát, és ezen a téren Magyarország nem áll rosszul.

Magyarország ezt nem ma kezdte, Szent István óta tudjuk, hogy minden körülmények között a nemzet érdekét kell néznünk. Így tanultunk meg nemet mondani a mindenkori hódítóknak, és nemcsak a nyelvünk, de az észjárásunk is egyedülálló. Gyorsan érzékeljük a világ folyamatait, gyorsan reagálunk a változásokra. Most, egy tizenkét éves korszakkal a hátunk mögött kimondhatjuk, hogy közjogi értelemben egyesült a nemzet, erősödtek a magyar családok. A múltunkat összhangba hoztuk a jövőnkkel, célunk a biztonság, a kiszámíthatóság és a fejlődés. Nem véletlen, hogy a CPAC is itt kerül megrendezésre – közölte Varga.

A magyar eredmények már az óceán túloldaláról is jól látszanak. A globális úthengerrel szemben tízmillió ember kevés. Ezért keressük a szövetségeset. A politikai munka mellett a szellemi munkát is el kell végeznünk, a CPAC is ilyen muníciót ad. A jövő a miénk, efelől nincs kétség – közölte Varga. Bárhol élnek a konzervatívok, a legfontosabb dologban egyformák vagyunk: ugyanúgy, ugyanolyan értékek mentén gondolkodunk.

Isten szeretetét, a haza becsületét és a család megőrzését akarjuk továbbadni gyermekeinknek. 

Egy ezer éve keresztény elvek mentén szervezett ország megbecsülendő és megőrizendő. Ahol a haza becsülete nemzeti örökség, és a nagyjaink által kitaposott út továbbra is értékes. Az alkotmányos önazonosság része a százötven éves török megszállás, mert ez épült be a gondolkodásunkba, ezért jellemez minket a szabadságszeretet. Olyan világban akarunk élni, amely természetes közösségekre épül, mint a nemzet, a család és az egyházak – véli az igazságügyi miniszter.

Alig egy hónapja óriási megerősítést kapott a magyar konzervatív politika. Gondolkodásunk nem idejétmúlt, hanem életképes. Konzervatívnak lenni ma lázadás, ezt a fiatalok is látják. A magyar modellt a külföld is meg fogja ismerni. A brüsszeli technokratákra azonban nem csak az erkölcsi hanyatlás jellemző. Amit tesznek, az ellentmond a józan észnek. Jogi eljárással, egyesek szerint „jogi dzsiháddal” fenyegetnek, mert a magyar embereket védjük. Ám utóbbi fontos a magyaroknak, akárhány kötelezettségszegési eljárás is indul. 

A lisszaboni szerződés által lehetővé tett lopakodó hatalomkiterjesztést meg kell állítani, a jelenlegi szerződési keretek nem támogatják a nemzetállami szuverenitást. A magyar állam nem az egyre szorosabb uniót, hanem a kölcsönös tiszteletet keresi.

A nyílt beszédre nagy felhatalmazást adtak az emberek, tovább fogjuk keresni ezeréves álmainkat 

– zárta beszédét Varga Judit igazságügyi miniszter.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések