A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsis karaj hagymával és gombával sütve: tíz perc munka van vele, a többit bízd a sütőre


Hamisítatlan szaftos, magyaros fogás a hagymával és gombával sült tepsis karaj, amivel ráadásul munka is alig van.


A hagymával és gombával sült karaj a hétvégi ebéd fénypontja lehet, hiszen szaftos, omlós és egyszerűen ellenállhatatlan. Csak fűszerezd be, egyengesd el a hozzávalókat a tepsiben, és nagyjából egy óra alatt süsd az egészet omlósra.

Hozzávalók 4 személyre

👉 35 dkg gomba
👉 8 szelet karaj
👉 4 nagy hagyma
👉 1 ág rozmaring
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

Három hagymát pucolj meg, vágd cikkekre, és egyengesd el egy olajjal vékonyan kikent, nagy fémtepsiben. A karajszeleteket klopfold ki, dörzsöld be mindkét oldalukat sóval és borssal, majd helyezd el őket a hagyma tetején. Told a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe negyedórára.

Amíg a hús sül, a negyedik hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Amíg sül, aprítsd fel a gombát, és dobd a hagymához. Sózd, borsozd, dobj hozzá letépkedett rozmaringleveleket, és kevergesd tíz percig, amíg a gomba összeesik. Vedd ki a húst a sütőből, öntsd le a gombás szafttal, majd told vissza, és nagyjából további 45 perc alatt süsd puhára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések