Hamisítatlan szaftos, magyaros fogás a hagymával és gombával sült tepsis karaj, amivel ráadásul munka is alig van.
A hagymával és gombával sült karaj a hétvégi ebéd fénypontja lehet, hiszen szaftos, omlós és egyszerűen ellenállhatatlan. Csak fűszerezd be, egyengesd el a hozzávalókat a tepsiben, és nagyjából egy óra alatt süsd az egészet omlósra.
Hozzávalók 4 személyre
👉 35 dkg gomba
👉 8 szelet karaj
👉 4 nagy hagyma
👉 1 ág rozmaring
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
Három hagymát pucolj meg, vágd cikkekre, és egyengesd el egy olajjal vékonyan kikent, nagy fémtepsiben. A karajszeleteket klopfold ki, dörzsöld be mindkét oldalukat sóval és borssal, majd helyezd el őket a hagyma tetején. Told a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe negyedórára.
Amíg a hús sül, a negyedik hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Amíg sül, aprítsd fel a gombát, és dobd a hagymához. Sózd, borsozd, dobj hozzá letépkedett rozmaringleveleket, és kevergesd tíz percig, amíg a gomba összeesik. Vedd ki a húst a sütőből, öntsd le a gombás szafttal, majd told vissza, és nagyjából további 45 perc alatt süsd puhára.
0 Megjegyzések