A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes tőkehalfilé ropogós reszelt sajttal a tetején: sokféle zöldfűszerrel készül


Nagyon finom a tőkehalfilé, ha tejszínes mártással öntöd le, sokféle zöldfűszerrel ízesíted, a tetejére pedig ropogós sajtot pirítasz.


Tejszínnel és reszelt sajttal készítve a húsok is nagyon finomak, ezért bátran próbáld ki ugyanezt a módszert a hal készítésekor is. A fagyasztott tőkehalfilé mindenhol kapható, nem drága és nagyon könnyen kezelhető, mert a szálkázással sem kell bajlódnod. Ha azonban szeretnéd, más halfajtákkal is kipróbálhatod.

Hozzávalók 2 személyre

👉 5 dkg reszelt sajt
👉 4 szelet tőkehalfilé
👉 2 dl tejszín
👉 2 dl tejföl
👉 2 evőkanál citromlé
👉 2 kávéskanál friss petrezselyem
👉 2 kávéskanál friss bazsalikom
👉 2 kávéskanál snidling
👉 2 kávéskanál kapor
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A halat olvaszd ki. Locsold meg citromlével, szórd meg sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Egy tepsit kenj ki vajjal, és helyezd el benne a halakat. A tejszínt és a tejfölt keverd össze, sózd, borsozd, és oszd el a halszeletek tetején. Melléjük is juttathatsz a keverékből. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt ropogósra piruljon.

Tőkehalfiléből ropogós halpogácsát is készíthetsz, amelyet szintén érdemes friss zöldfűszerekkel feldobni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések