Készítsd el a sajtos omlettet tavasziasan, zöld spárgával együtt sütve!
A spárgával sült omlettből nagyon finom és kiadós reggeli vagy vacsora készülhet. Ráadásul ezt a fogást egy személyre is megéri elkészíteni, ezért akár magadnak is összedobhatod néhány perc alatt.
Hozzávalók 1 személyre
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 4 zöld spárga
👉 3 tojás
👉 3 evőkanál víz
👉 1 szál újhagyma
👉 1 evőkanál tejszín
👉 1 dkg vaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál friss kapor
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A spárgát alaposan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Egy serpenyőbe önts vizet és olívaolajat, tedd bele a spárgát, sózd meg, és lassú tűzön öt perc alatt párold puhára. Közben a tojásokat üsd egy tálba, add hozzájuk a tejszínt, sózd, borsozd, szórd bele a felaprított kaprot és a karikákra vágott újhagymát. Amikor a spárga megpuhult, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, kevergesd addig, amíg a víz elpárolog alóla, majd add hozzá a vajat. Amikor felolvadt, öntsd rá a felvert hagymás, kapros tojást. Kis lángon süsd addig, amíg az alja teljesen megszilárdul, a teteje pedig kocsonyás állagot vesz fel. Ne kevergesd, legfeljebb néha nyúlj alá vékony lapáttal, hogy ne égjen le. Csúsztasd egy tányérra, és még melegen szórd meg a tetejét reszelt sajttal.
0 Megjegyzések