Finom és könnyű fogás kerekedik ki abból, ha a tócsniban a krumpli egy részét reszelt répával helyettesíted.
Ha te is imádod a tócsnit, itt az ideje kipróbálnod ezt a répás változatot is. Az édeskés, egészséges zöldség ebben a formában a gyerekeknek is ízleni fog. Készítheted szaftos húsok mellé köretnek, vagy önmagában, tejfölös mártogatóssal.
Hozzávalók 2 személyre
👉 5 evőkanál liszt
👉 2 krumpli
👉 2 sárgarépa
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis hagyma
👉 1 tojás
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit és a répát pucold meg, és reszeld őket egy mély tálba. Üsd hozzá a tojást, reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, sózd, borsozd, majd fokozatosan adagolj hozzá annyi lisztet, hogy könnyen kezelhető, galuskatészta-állagú masszát kapj. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, evőkanál segítségével szaggass bele halmokat a tésztából, és oldalanként öt-öt perc alatt süsd a tócsnikat pirosra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
0 Megjegyzések