Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Remegős panna cotta eperrel és mentával: a könnyű édesség hűtőben áll össze


Az olasz tejszínes pohárkrém, a panna cotta eperöntettel készítve igazi frissítő tavaszi édesség.


A panna cotta eperrel és mentával készítve ellenállhatatlanul finom desszert. Jön a nyár, ezért érdemes az alapreceptet is megtanulnod, hogy utána tetszésed szerint variálhasd különböző gyümölcsökkel és öntetekkel.

Hozzávalók 4 adaghoz

A tejszínes alaphoz
👉 5 dkg zselatinlap
👉 3 dkg cukor
👉 2.5 dl tej
👉 2.5 dl habtejszín
👉 1 vaníliarúd

Az eperöntethez
👉 40 dkg eper
👉 3 mentalevél + a díszítéshez
👉 2 evőkanál citromlé
👉 2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

Először az alapot készítsd el. A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, dobd bele a héját is, és főzd össze. Ha kész, húzd le a tűzről. A zselatint kevés vízben oldd fel néhány perc alatt, hogy megduzzadjon, ekkor tűzön melegítsd fel, és öntsd a tejes alaphoz. Az így kapott keveréket oszd el poharakban, és tedd a hűtőbe hat órára, amíg megdermed. Az öntethez az epret mosd meg, darabold fel, és tedd egy lábosba. Hintsd meg a cukorral és a citromlével, add hozzá az apróra vágott mentaleveleket, és forrald fel. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Tálaláskor ezzel az öntettel locsold meg a megdermedt panna cottát, és díszítsd még néhány szép mentalevéllel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések