Az olasz tejszínes pohárkrém, a panna cotta eperöntettel készítve igazi frissítő tavaszi édesség.
A panna cotta eperrel és mentával készítve ellenállhatatlanul finom desszert. Jön a nyár, ezért érdemes az alapreceptet is megtanulnod, hogy utána tetszésed szerint variálhasd különböző gyümölcsökkel és öntetekkel.
Hozzávalók 4 adaghoz
A tejszínes alaphoz
👉 5 dkg zselatinlap
👉 3 dkg cukor
👉 2.5 dl tej
👉 2.5 dl habtejszín
👉 1 vaníliarúd
Az eperöntethez
👉 40 dkg eper
👉 3 mentalevél + a díszítéshez
👉 2 evőkanál citromlé
👉 2 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
Először az alapot készítsd el. A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, dobd bele a héját is, és főzd össze. Ha kész, húzd le a tűzről. A zselatint kevés vízben oldd fel néhány perc alatt, hogy megduzzadjon, ekkor tűzön melegítsd fel, és öntsd a tejes alaphoz. Az így kapott keveréket oszd el poharakban, és tedd a hűtőbe hat órára, amíg megdermed. Az öntethez az epret mosd meg, darabold fel, és tedd egy lábosba. Hintsd meg a cukorral és a citromlével, add hozzá az apróra vágott mentaleveleket, és forrald fel. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Tálaláskor ezzel az öntettel locsold meg a megdermedt panna cottát, és díszítsd még néhány szép mentalevéllel.
0 Megjegyzések