A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz!


Ülésezik a kormány. Szerda délután újabb döntéseket jelent be a miniszterelnök.

Ahogy arról tegnap a Napi Újság is beszámolt, háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány. A szükségállapot kedd éjféltől lépett hatályba.

A bejelentés után a Magyar Közlönyben hivatalosan is megjelent az Alaptörvény tizedik módosítása. Ezzel életbe lépett a háborús veszélyhelyzet Magyarországon. De a katasztrófavédelem és a hozzá kapcsolódó törvények is módosultak az Ukrajnában dúló háború miatt.

Ez azt jelenti, hogy a katasztrófavédelem a meghatározott rendkívüli intézkedéseken és szabályokon túl „az élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonság, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében rendeletével egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat”.

Szerda délután érkeznek az újabb bejelentések

Orbán Viktor a közösségi oldalán jelentette be, hogy hamarosan fontos döntéseket jelentenek be. A kormány jelenleg is ülésezik. A miniszterelnök Facebook-oldalán azt ígérte: délután jelentkezik a legújabb információkkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések