A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négyemberes missziót tervez a Marsra a NASA


Legkésőbb két évtizeden belül a vörös bolygóra léphetnek majd az űrhajósok.

A NASA a 2030-as évek végén vagy a 2040-es évek elején küldhet űrhajósokat a Marsra – derült ki a Space.com által is ismertetett tervekből. Ezeket az amerikaiak véleményezhetik is.

A NASA számításai szerint a Marsra induló űrhajóban négy asztronauta utazhat, de közülük csak ketten hajthatják végre a 30 napra tervezett felszíni missziót. Az utazás maga nagyjából 500 napot venne igénybe.

Túlnyomásos roverben kell majd az idejüket tölteniük az űrhajósoknak

Az űrkutatási hivatal arra is kitért, hogy az utazás alatt az űrhajósoknak mikrogravitációs környezetben kellene élniük, ami komoly hatással lehet az emberi szervezetre. Ezt a problémát a NASA egyelőre egy módon látja áthidalhatónak:

ha az űrhajósok egy túlnyomásos roverben töltik az idejüket

25 tonnányi ellátmányt igényelhet majd a misszió

Az amerikai mérnökök úgy számolnak, hogy a sikeres küldetéshez mintegy 25 tonnányi ellátmányra lesz majd szüksége a Marsra érkező embereknek. Ezeket robotizált űrhajók segítségével juttatnák el az égitestre, még azelőtt, hogy a legénység a Marsra érne.

A terv természetesen csak vázlat, és sok még pontján még változhat – derült ki a cikkből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések