A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Ne mossák le az elektromos rollert a zuhanyzóban” – hasznos tanácsokkal látták el a Momentumot a parlamentben


Dömötör Csaba sportszerűen jó munkát kívánt, majd hasznos tippekkel látta el Fekete-Győr Andrást és pártját a parlament hétfői ülésén.

Fekete-Győr András első parlamenti felszólalására Dömötör Csaba válaszolt, aki először is gratulált azoknak, akik a választók megbízásából először lettek képviselők a parlamentben, és munkájukhoz sok sikert kívánt.

Az elektromos rollertől a DK-s ifjúsági tagozatig

Dömötör elmondta: egyetért abban Fekete-Győrrel, hogy az Országgyűlés szerepét erősíteni kell, ám nem tud attól eltekinteni, hogy az alakuló ülés előtt épp a Momentum vetette fel az alakuló ülés bojkottját. A Fidesz képviselője ezután pár javaslatot fogalmazott meg a Momentum részére.

Ha szomszédos országban magyar párt is elindul, akkor ne kampányoljanak ellene”

– fogalmazta meg első javaslatát Dömötör, utalva arra, Fekete-Győr a múltban a Momentum romániai testvérpártja mellett kampányolt. Ezek után Dömötör azt is kérte: ne fúrják meg az olimpiát, ha pedig szomszédos országban háború robban ki, „ne tegyenek elhamarkodott kijelentéseket, ne akarjanak fegyvereket és katonákat küldeni”.

„Ha nem értenének egyet a kormánnyal, és emiatt tüntetnének – ami egyébként alapvető joguk –,  akkor ne dobjanak füstgránátot a rendőrökre” – fogalmazta meg következő javaslatát Dömötör. Fekete-Győr füstgránátos akciója még 2018 decemberében történt.

Kísért a múlt

Dömötör emlékeztetett arra is: Fekete-Győr a múltban arról beszélt, hogy nem lép koalícióra az MSZP-vel. „Aztán mi történt? Közösen indultak az MSZP-vel, Gyurcsány Ferenc választási listáján” – húzta alá Dömötör Csaba.

Az ilyen összeállást nevezte korábban a Momentum moslékkoalíciónak”

– fogalmazott a képviselő. 

Dömötör arra is megkérte a lila színű pártot: lehetőség szerint „ne képviseljék a 2010 előtti kudarcpolitikát”.

Erre egyfajta DK-s ifjúsági tagozatként erre nem igazán lesz politikai önállóságuk”

 Beszédét Dömötör azzal zárta: nem tudni, hogy a Momentum megfogadja-e tanácsait, „lehet, sokan már azzal is megelégednének, ha legközelebb nem mosnák le az elektromos rollert a zuhanyzóban”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések