A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milliós versenyhivatali bírság, felfüggesztett börtönbüntetés, és a Fradi sötét évei – Berki Krisztián furcsa ügyei


A pénteken elhunyt híresség a médiaszereplés mellett az üzleti életben is tevékenykedett.

A fél ország megdöbbent péntek reggel Berki Krisztián halálhírén. Az egykori focistából lett klubigazgatót, később médiacelebet mindössze 41 évesen érte a halál. A tragédia körül rengeteg a kérdőjel, az Origo értesülései szerint közigazgatási eljárásban indított nyomozást a rendőrség, az idegenkezűséget kizárták. Viszont a férfi lakásán kábítószergyanús anyagokat is találtak, amelyek miatt szintén eljárást indult.

A Fradi élén

„Berki Krisztiánról közismert tény volt, hogy két végén égette a gyertyát. Országosan ismert akkor lett, amikor az egykori kapusból hirtelen a Ferencváros TC klubigazgatójává, majd később tulajdonosává lépett előre. 2007 és 2010 között irányította a Fradit, akkoriban élte meg a klub a legsötétebb éveit is a másodosztályban. Később

Berki irányítása alatt állítólag több millió forint el is tűnt a klub kasszájából,

ami miatt nyomozás is indult, de ez végül nem vezetett eredményre” – számolt be a Világgazdaság.

A Fradinál töltött évek után a médiában találta meg számításait Berki, több sikeres és kevésbé sikeres próbálkozása volt, de mindig sikerült vagy műsorvezetőként, vagy szereplőként feltűnnie különböző műsorokban, valóságshowkban. Később pedig a közösségi oldalakon építette fel magát, mint influenszer, több százezren követték feleségével közös bejegyzéseiket. 

Zavaros ügyek

A tévés szereplések mellett ugyanakkor több üzletbe is belevágott, de ezeknek sem lett túl jó vége általában. Elég csak például arra a bírósági ügyre gondolni, amelyben azzal vádolták Berkit, hogy társaival együtt mintegy hatmilliárd forintos adócsalás részese volt. Ebből Berki része ötmillió volt csupán,

így felfüggesztett börtönre és 5 millió forintnyi vagyonelkobzásra ítélték.

Később felesége, Berki Renáta cége is vizsgálat alá került: a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a nélkül reklámozta egy kereskedő cég óráit a közösségi oldalán, hogy megjelölte volna a posztok fizetett jellegét. A cég több millió forintos bírságot kapott az ügy miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések