A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei kevert süti kétféle csokiból: a blondie ragacsos, tömény és ellenállhatatlan


A blondie a hagyományos brownie szőke testvére: fehér csokiból készül, ragadós és nagyon édes.


A fehér csoki rajongóinak szinte kötelező megismerkedniük a blondie-val, amely gyakorlatilag nem más, mint egy szőke brownie: hasonló technikával, de fehér csokiból készül. Az alábbi receptben csokichips kerül még bele, de dúsíthatod friss gyümölcsökkel is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg fehér csoki
👉 6 dkg vaj
👉 5 dkg csokichips
👉 2 tojás
👉 1 kávéskanál vaníliaaroma
👉 0.5 csomag sütőpor

Elkészítés:

A fehér csokit darabold fel, és kis lángon olvaszd össze a vajjal. Amíg hűl, a cukrot keverd jó habosra a tojásokkal. Egy másik tálban az átszitált lisztet keverd el a sütőporral. A cukros tojáshoz először kanalazd hozzá az olvasztott vajas csokit, utána a sütőporos lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Végül dobd bele a csokichipset, és fakanállal keverd össze. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 200 fokos sütőbe nagyjából negyedórára. Akkor jó, ha a külseje megszilárdult, de belül még ragacsos.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések