A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay Péter: az ellenzéki pártok többségének megélhetési kérdés a parlamenti munka, és csak a pénz miatt ülnek be az Országgyűlésbe


Több, korábban vele együttműködő párttal és Jakab Péterrel szemben is éles kritikát fogalmazott meg Márki-Zay Péter közösségi oldalán, vasárnap esti élő videójában. 

A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje szerint az ellenzéki pártok többségének megélhetési kérdés a parlamenti munka, és csak a pénz miatt ülnek be az Országgyűlésbe. 

Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor hősies, bátor lépésnek nevezte  a Momentum döntését, hogy nem vállalnak parlamenti pozíciókat,

még ha így jelentős juttatásokról is mondanak le. Ezzel Márki-Zay Péter szerint a párt azt jelzi, hogy „ez a parlament nem alkalmas arra, hogy egy demokráciában egy demokratikus parlament szerepét betöltse”, hiszen valójában nem engedik az ellenzéki képviselőknek, hogy ellenőrizzék a hatalmat.

Márki-Zay Péter úgy véli, a többi pártnak megélhetési kérdés a parlamenti munka, és a pénz miatt ülnek be az Országgyűlésbe, hogy a Fidesszel együtt elbábozzák a demokráciát.
Inforádió élő adás - Kattintson ide, hallgassa most!

Komoly feladata van szerinte az ellenzéknek a következő időszakban, de ezeket a feladatokat nem a parlamentben kell elvégezni, hanem azon kívül. Azt várja, hogy a pártok a parlamenti forrásaikat felelősen, tudatosan használják fel.

Bár konkrét nevet egyszer sem említ a volt miniszterelnök-jelölt, éles kritikát fogalmazott meg több párttal szemben is. „Vannak olyan pártok, amelyek az elmúlt négy évben egyetlenegy fideszes korrupciót sem tártak fel. Vannak olyan pártok, amelyek az ellenzéki kampányban is csak ímmel-ámmal vettek részt, ahhoz pénzt sem akartak adni, szakembert sem akartak adni, akiknek tökéletesen elegendő az, hogy minél több parlamenti helyük legyen, és minél több pénzt kapjanak ezután.

Ezek a pártok valójában (…) nem akarják leváltani Orbán Viktort”

– mondta Márki-Zay, aki minden olyan párttal és politikussal együtt szeretne működni a jövőben, akik le akarják váltani Orbánt.

Szerinte ellenzéki irányítás alatt önkormányzatoknál is tapasztalható, hogy feltűnően nem harcolnak a Fidesz ellen. „Vannak olyan pártok, akik nem tettek még soha semmit a Fidesz ellen” – mondta Márki-Zay Péter.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések