Hirdessen itt

Közmunkára ítélnék a férfit, aki lepofozta Fekete-Győrt


Garázdasággal vádolja a Budapest II. és III. Kerületi Ügyészség azt a 48 éves férfit, aki még 2021 októberében több politikust, köztük Fekete-Győr Andrást is megütötte a Momentum sajtótájékoztatóján, és felrúgott egy mikrofonállványt is. Az ügyészségi közleményben azt írják, hogy a vád szerint a férfi a II. kerületi sajtótájékoztatót többször is kiabálással, illetve hangos szidalmazással zavarta meg.


A Momentum akkor közleményt adott ki, amiben azt írták, hogy a férfi a párt egyik elnökségi tagját, Ilyés Mártont és Fekete-Győr Andrást is megütötte, és a sajtóreferenst is pofon vágta. „Szerencsére fizikálisan nem sérült meg komolyabban senki a tegnapi eseményen, ellenben a magyar társadalom érzelmi és morális sérelmei kézzelfoghatóak. Amikor a Momentum politikai kultúraváltásról beszél, erről is beszél: a politikának nem lehet olyan uszító, megosztó hatása, hogy az emberek eljussanak odáig, hogy megtámadnak másokat” – írták akkor. Az ügyészségi közlemény szerint Ilyés kivédte a támadást.

Az ügyészég indítványozta, hogy az ügyben tárgyalás mellőzésével szülessen érdemi döntés, és kérték, hogy a bíróság közérdekű munka büntetést szabjon ki rá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések