A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közlekedésért felelős államtitkárként folytatja munkáját Vitézy Dávid


A közlekedés nem csak egy ágazat a sok közül, a jövőnk egyik záloga – fogalmazott az újdonsült államtitkár.

Szerdán vehették át az ötödik Orbán-kormány államtitkárai a kinevezésüket a Karmelita kolostorban. Az esemény után Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ egykori vezérigazgatója is bejelentette a közösségi oldalán, hogy felkérést kapott,

„mától közlekedésért felelős államtitkárként dolgozom Palkovics László miniszter felkérésére a Technológiai és Ipari Minisztériumban” – írta.  

A kinevezést Orbán Viktor miniszterelnök javaslata nyomán Novák Katalin köztársasági elnöktől vette át. Majd megköszönte a bizalmat.

Ezután rámutatott:

„a közlekedés nem csak egy ágazat a sok közül, a jövőnk egyik záloga, a klímavédelem és a gazdaság fejlesztésének kulcsa, a fővárosi, nagyvárosi és a vidéki élet minőségének egyaránt meghatározó eleme”.

Vitézy bejegyzésében ismertette az államtitkárság feladatait is. Kiderült, hogy „a Kormány döntései alapján az országos közlekedéspolitika irányítása, a közlekedési stratégiai döntések és szabályozások előkészítése, a MÁV-csoport felügyelete és a MÁV-Start, a MÁV-HÉV Zrt., a Volánbusz Zrt. és a GYSEV Zrt közszolgáltatásainak szervezése és megrendelése, a vasút szerepének növelése egyaránt a személy- és az áruszállításban, valamint a Lázár János vezetésével működő Építési és Beruházási Minisztériummal együttműködésben Magyarország közlekedési hálózatának fejlesztése, a vasútfejlesztések stratégiai tervezése” is hozzájuk tartozik.

De kitért arra is, hogy a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum is átkerül a közlekedési szaktárcához, hogy „a lehető legszorosabb együttműködést hozhassuk létre az ágazatban dolgozó szervezetekkel”.

„Óriási feladat és nagy megtiszteltetés – ma munkához is látunk” – zárta a posztot Vitézy Dávid, végül megígérte, hogy rendszeresen hírt fog adni Facebook-oldalán a fejleményekről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések