A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt a dráma: Még Hadházy sem akar csatlakozni Makizaj pártjához


Ma a bukott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter bejelentette, hogy pártot alapít. Viszont a leghűségesebb szövetségese, Hadházy Ákos sem csatlakozik.


Ezt írja a lódoktor:

„Azt mondhatom: szükség lehet rá, de csak több feltétel teljesülése esetén, megfelelően előkészítve, a kellő időben és semmiképpen nem egyszemélyes show formájában szabad nekivágni.

Ha valaki nem így tesz, akkor csak egy (vagy kettő, három, négy) újabb párt jön a meglevő, állami pénzen létező kis pártok mellé. A Fidesz mindent megtesz azért, hogy a jelenlegi ellenzék a mostani felállásban megmaradjon. Amíg ő osztja a pénzt és működik a propagandagépezet, addig ő diktálja a játékszabályokat, vagyis bármit megtehet a status quo fenntartásáért. Biztos vagyok persze benne, hogy néhány új szereplőt is el fog indítani, hogy az ellenzéki megújulást egyrészt lejárassa, másrészt kézben tartsa. Egy exjobbikos kalandor ugye már jelentkezett a huxitos majom szerepére és információim alapján sokba mernék fogadni, hogy más, korábban a háttérbe vonult szereplő is hamarosan startolni fog a Fidesz támogatásával.

Márki-Zay Péter mostani pártalakítási szándéka természetesen nem ebbe a sorba illeszkedik. Ennek ellenére én megpróbáltam őt lebeszélni egy új párt – szerintem – elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, a jelek szerint sikertelenül. Így ehhez a kezdeményezéséhez én nem fogok csatlakozni. Mindenesetre sok sikert kívánok neki, az elhivatottságában és a szándékaiban nem kételkedem!”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések